Cybersecurity

Nieuwsberichten

NCSC publiceert nieuwe factsheet Kies een berichtenapp voor uw organisatie

Jul 13 2017
Openbare berichtenapps zorgen voor snelle communicatie en het efficiënt delen van informatie. Wat betekent het gebruik van berichtenapps voor uw organisatie? Deze factsheet gaat in op de risico’s die het gebruik van berichtenapps met zich meebrengen.

Eerste Kamer akkoord met Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity

Jul 12 2017
De Eerste Kamer heeft gisteren het eerste wetsvoorstel aangenomen dat specifiek over cybersecurity gaat. De verwachting is dat deze Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity (Wgmc) in het najaar van 2017 in werking kan treden.

Het dcypher Symposium 2017 verbindt cybersecurity kennis

Jul 11 2017
Bent u geïnteresseerd in of betrokken bij cybersecurity onderzoek, ontwikkeling, innovatie en/of (hoger) onderwijs? Kom dan naar de eerste editie van het dcypher Symposium op 4 oktober in Utrecht. Er is veel te leren, te bespreken en te delen op het gebied van cybersecurity R&D, innovatie en hoger onderwijs.

Update wereldwijde cyberaanval [update 7-7]

Jul 7 2017
De cyberaanval die de afgelopen dagen wereldwijd plaatsvond en meerdere Nederlandse bedrijven heeft geraakt, lijkt over zijn hoogtepunt heen te zijn. Er hebben zich geen nieuwe bedrijven gemeld die besmet zijn. Daarnaast zijn er geen nieuwe besmettingsbronnen bekend, buiten het eerder genoemde softwarepakket M.E.Doc en een Oekraïense nieuwswebsite.

Update internationale ransomwarebesmetting

Jun 28 2017
Sinds gistermiddag is er een grootschalige cyberaanval in diverse landen gaande en zijn meerdere Nederlandse bedrijven hierdoor geraakt. Er zijn geen besmettingen binnen de Rijksoverheid bekend. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) monitort de situatie, doet onderzoek, voert analyses uit en heeft afstemming met nationale en internationale partners over deze aanval, waaronder de politie en inlichtingendiensten. Het NCSC staat tevens in nauw contact met getroffen partijen en beziet voortdurend de impact voor de vitale infrastructuur van Nederland in den brede.

Wereldwijd nieuwe ransomwarebesmetting

Jun 27 2017
Vanmiddag zijn er in diverse landen, waaronder Nederland, ransomwarebesmettingen geconstateerd. Bij een langdurige storing kan dit een grote economische impact hebben. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Cybersecuritybeeld Nederland 2017: Digitale weerbaarheid Nederland blijft achter op groeiende dreiging

Jun 21 2017
De digitale weerbaarheid in Nederland blijft achter bij de groei van dreigingen. Overheid, bedrijfsleven en burgers nemen veel stappen om de digitale weerbaarheid te vergroten, maar dit gaat niet snel genoeg. Dat blijkt uit het Cybersecuritybeeld Nederland 2017 (CSBN 2017) dat demissionair staatssecretaris Dijkhoff naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Succesvolle One Conference 2017 "We are all connected"

May 23 2017
Op 16 en 17 mei vond in het World Forum in Den Haag de vijfde internationale One Conference plaats. Een must-visit conferentie voor veel mensen uit de cybersecurity gemeenschap, wetenschap, bedrijfsleven en overheid.

Inlichtingendiensten publiceren nieuwe brochure over cyberaanvallen

May 22 2017
De AIVD en de MIVD hebben een brochure uitgebracht over cyberaanvallen op de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven door buitenlandse cyberspionnen.

Bilaterale Cyber Security call for proposals ‘Joint U.S. – Netherlands Cyber Security Research programme’ aangekondigd

May 18 2017
NWO Exacte en Natuurwetenschappen en het Ministerie van Veiligheid & Justitie hebben op 17 mei samen met hun partner uit de Verenigde Staten de openstelling bekendgemaakt van een reeds eerder aangekondigde bilaterale call for proposals, genaamd ‘Joint U.S. – Netherlands Cyber Security Research programme’. Binnen dit programma wordt circa M€ 2,4 beschikbaar gesteld voor onderzoeksprojecten op het gebied van Cyber Security, gezamenlijk uit te voeren door onderzoekers uit de Verenigde Staten en Nederland.
mautic is open source marketing automation