Cybersecurity

Nieuwsberichten

Oost-Nederland richt een eigen Digital Trust Centre op voor de maakindustrie

May 16 2018
Om de cyberveiligheid bij de maakindustrie in Oost-Nederland te vergroten start Novel-T samen met partners een eigen expertisecentrum: Digital Trust Centre (DTC) Oost-Nederland.

Advies aan vitaal: stop met antivirussoftware Kaspersky Lab

May 15 2018
Maandag 14 mei heeft de minister van Justitie en Veiligheid de Tweede Kamer met een brief geïnformeerd over de voorzorgsmaatregel van het kabinet om antivirussoftware van Kaspersky Lab bij de Rijksoverheid uit te faseren.

Brainport Eindhoven krijgt Cyber Weerbaarheid Centrum

May 9 2018
Brainport Eindhoven krijgt als eerste in Nederland een Cyber Weerbaarheid Centrum (CWCB) om bedrijven binnen de kennisintensieve maakindustrie te helpen met weerbaarheid tegen digitale spionage en sabotage.

Oproep voor sprekers One Conference

May 9 2018
De internationale One Conference 2018 zal op 2 & 3 oktober plaatsvinden in Den Haag. Hoofdthema van deze editie luidt ‘Merging Worlds – Securing the connected future’.

Nederlandse Cybersecurity Agenda gepresenteerd

Apr 24 2018
Minister Grapperhaus heeft de kabinetsbrede Nederlandse Cybersecurity Agenda gepresenteerd. Zeven ambities die omgezet moeten worden in concrete maatregelen die cyberdreigingen het hoofd bieden en Nederland digitaal veilig maken.

UWV sluit als eerste ZBO aan bij het Nationaal Detectie Netwerk

Apr 18 2018
Vanmiddag ondertekenden Patricia Zorko (Directeur Cyber Security van het Nationaal Cyber Security Centrum) en José Lazeroms (Raad van Bestuur UWV) de bevestigingsbrief voor deelname van het UWV aan het Nationaal Detectie Netwerk (NDN). Daarmee volgt het UWV diverse overheidspartijen en is de aansluiting van de eerste ZBO op het NDN een feit.

Reactie op waarschuwing van Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten over kwetsbare netwerkapparatuur

Apr 17 2018
Het NCSC is bekend met berichten in de media over de Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten die waarschuwen voor Russische staatshackers die proberen in te breken op netwerkapparatuur. Organisaties binnen de rijksoverheid en vitale sectoren zijn door het NCSC over de berichtgeving geïnformeerd.

Eerste kennisevenement ICS/SCADA van het NCSC

Apr 10 2018
Op 28 maart vond het eerste ICS/SCADA Kennisevenement van het NCSC plaats. Onderwerp van gesprek: hoe houd je procesbesturing digitaal veilig?

NCSC waarschuwt voor misbruik publiek beschikbare memcached-systemen bij DDOS-aanvallen

Feb 28 2018
Het NCSC is op de hoogte gebracht van recente nationale en internationale DDoS-aanvallen waarbij veelal misbruik is gemaakt van publiek beschikbare memcached-systemen [1].

Cybersecuritywet naar Tweede Kamer

Feb 15 2018
Vandaag is het voorstel voor de Cybersecuritywet naar de Tweede Kamer gestuurd. In de Cybersecuritywet wordt de Europese NIB-richtlijn omgezet naar Nederlands recht. Het doel is dat lidstaten hun digitale weerbaarheid verbeteren en beter met elkaar samenwerken, zodat Europa digitaal veiliger wordt.